A Pro Architectura-díj egy építészeti alkotás kiemelkedő színvonalának elismeréseként adományozható miniszteri kitüntetés. Az építészeti díjak hierarchiájában az Ybl Miklós-díjat követi. Az Ybl-díj nagyjából 10 év óta azonban csak életműre vagy huzamosabb idejű építészeti munkásságra adható, így fiatal magyar építészek számára a Pro Architectura-díj a legmagasabb állami elismerést, amit el lehet érni.

2012-ben Pro Architectura-díjat kapott:
· Tarnóczky Tamás Attila vezető építész-tervező
· Keller Ferenc és Sólyom Benedek János DLA vezető tervező (megosztva)
· Dévényi Márton Benedek ügyvezető és Gyürki-Kiss Pál ügyvezető (megosztva)
· Ásztai Bálint építész és Kovács Csaba ügyvezető (megosztva)
· Czigány Tamás tanszékvezető egyetemi docens, Cseh András egyetemi tanársegéd és Papp Róbert építész-tervező (megosztva)

A PRO ARCHITECTURA díjat a Dél-magyarországi villaépület és vendégház  tervezésért kaptuk, AZ ÉV HÁZÁT ÉS A VILLAÉPÜLETET ITT MEGTEKINTHETI. Részlet a zsűri indoklásából:

„Az épületek kiváló példát nyújtanak a magas anyagi lehetőségek és szellemi igényesség lehetséges egyidejűségére, a nagyvonalú, kulturált megbízó és a felkészült építészek alkotó együttműködésére, mely elegáns, a szép természeti környezetet tisztelő épületeket teremtettek, ezzel ritka és jó példával gazdagítják problematikus villaépítészetünket.”

„Hazánkban egyre gyakoribb a nagy, költség igényes villa építészetben kiemelkedően igényes építészeti megoldás. Gazdag és jól megválasztott anyaghasználattal, rendkívül nagyvonalú térképzéssel, belsőépítészeti megoldásokkal.”